Bloggar

Vi som bloggar för Hälsa 2020

Dietistbloggen

Dietisterna skriver om mat och näring ur olika perspektiv och tipsar bland annat om hälsosamma recept. Tillsammans har de erfarenhet och kunskap inom kost- och nutritionsbehandling för alla åldrar och de flesta områden. Gemensamt för dem alla är intresset att förebygga ohälsa genom goda matvanor.

Besök Dietistbloggen

Hjärtbloggen

Lubna Yasmin är läkarkandidat vid Umeå universitet. Hon kom till Sverige från Bangladesh för att studera biokemi och molekylär biologi och i framtiden vill hon forska om kardiologi. I Hjärtbloggen kan du läsa om hur vi kan ta hand om våra hjärtan – både fysiskt, psykiskt och medicinskt!

Besök Hjärtbloggen

Vardagshälsa

Vardagshälsa är bloggen för dig som vill veta mer om kost, träning och hälsa ur ett vardagligt perspektiv. Therés Svensson är utbildad kost- och näringsrådgivare och på bloggen delar hon med sig av sina lärdomar, erfarenheter, resultat och tankar.

Besök Vardagshälsa

Geografibloggen

Här kan du läsa hur man förenar geografi med hälsa genom att göra det kul och spännande att ta sig ut i staden eller naturen. Följ med Mikael Nordfeldth på cykelturer och vandringar med målet att tillsammans med tusentals andra frivilliga skapa en fri, öppen världskarta.

Besök Geografibloggen

De personer som bloggar för Hälsa 2020 uttrycker sina egna personliga tankar och åsikter. Bloggandet sker ideellt, det vill säga bloggarna får inte betalt för att skriva. Redaktionen granskar inlägg och kommentarer fortlöpande och kan ta bort de som är olämpliga. Även läsare kan anmäla kränkande inlägg till redaktionen. För fullständiga uppgifter om användarvillkoren, var vänlig kontakta Hälsa 2020-redaktionen.

Må bra i skiftarbete

I den här bloggen får du läsa mer om forskningsprojektet "Må bra i skiftarbete! Hur ser de goda lösningarna ut?" samt aktuell forskning och information om skiftarbete, sömn, återhämtning och stress. Av Göran Kecklund, projektledare och forskare på Stressforskningsinstitutet vid Stockholms Universitet.

Besök Må bra i skiftarbete

Vill du blogga?

Vi söker dig i Västerbotten som är intresserad av att blogga. Du måste vara minst 18 år och vi vill att du har tidigare erfarenhet av att blogga.

Du bloggar om ditt liv i stort, men vi vill att bloggen ska belysa något eller några av områdena: mat, motion, fritid, jobb, studier, relationer och hälsorisker. Du kanske väntar ditt första barn, just har pensionerats, är galet intresserad av ishockey eller tycker om att experimentera i köket. Dessutom får du gärna vara intresserad av hälsa.

Bloggandet sker ideellt, du får alltså inte betalt för ditt skrivande. Det du får är möjligheten att blogga på en webbplats om hälsa som vänder sig till hela Västerbotten.

Låter det här som något för dig?

E-posta redaktionen med:

  • En kort beskrivning av dig själv.
  • En kort beskrivning av vad du vill blogga om.
  • Webbadress till blogg som du skriver eller har skrivit på.

Avslutade bloggar


Kontakt

Redaktionen
Hälsa 2020
E-post: halsa2020@vll.se