”Prioritera dig själv!”

Snart börjar den tredje tävlingsperioden av Start! motion – det är du värd. Förra omgångens vinnare delar med sig av sina upplevelser kring att röra på sig mer.


Foto: Anna Cederlund

Anna Cederlund jobbar som sjuksköterska på Tärnaby sjukstuga och bor sedan 25 år tillbaka i Hemavan med sin man. Kvalitetstid är något hon tycker är viktigt och det som gör att hon trivs i Hemavan är att det finns mycket att hitta på.

– Speciellt om man gillar att vara utomhus! Vi brukar fjällvandra, åka skidor, fiska, köra skoter och laga mat ute, berättar Anna Cederlund.

Mål ger motivation

Ibland kan det vara svårt att prioritera träningen och det glöms lätt bort i vardagen. Då tycker Anna att det kan vara bra att sätta upp ett mål så man har någonting att sträva emot.

– Har du ett mål, någonting du kan mäta, kan du i efterhand se hur det har gått och utvärdera det. Det var de konkreta och enkla målen som lockade mig att anmäla mig till Start! – motion det är du värd, berättar Anna.

Under tävlingsperioden ökade hon sin pulshöjande konditionsträning och fokuserade främst på kortare pass på 30–40 minuter.

– Jag promenerar mest med stavar för det ger mig mycket mer än att bara gå raskt. Då tränar jag min kondition samtidigt som jag blir starkare i både armar, rygg och mage.

– Jag brukar även försöka komplettera träningspasset med lite styrkeövningar på liggunderlag på snön, fortsätter hon.

Orka mer

En stark och frisk kropp som håller för att jobba som sjuksköterska är det som motiverar Anna till att fortsätta att röra på sig.

– Jag lyfter, står och bär mycket på jobbet och jag vill hålla mig stark och frisk för att orka fortsätta och även ha energi till livet utanför jobbet, säger hon.

Efter tävlingsperiodens slut kände Anna stor skillnad på sitt välmående och hon kommer att fortsätta hålla igång.

– Jag får en sådan otrolig energi av att träna och jag känner att min kropp klarar av stress bättre. Mitt nuvarande mål är att hitta nya utmaningar som jag orkar med, berättar hon.

Till dem som funderar på att anmäla sig till tredje tävlingsomgången av Start! säger Anna:

– Gör det! Prioritera dig själv och investera i ditt välmående!

Vill du vara med och tävla?

Som deltagare får du vid anmälan börja med att uppskatta hur aktiv du är idag, sedan får du peppande tips via kampanjens Facebooksida och mejl under två månader. Efter perioden är slut får du fylla i en enkät och utvärdera hur det har gått.

För att delta i den tredje tävlingsperioden anmäler du dig innan den 1 april 2017. Anmälan är öppen för alla som vill börja röra sig mer och är folkbokförda i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland eller Jämtland/Härjedalen. Det kostar ingenting att vara med.

Förutom en bättre hälsa har du som deltagare även chans att vinna en vistelse på en spa-anläggning eller presentkort på en sportbutik eller ett gym.

Så här anmäler du dig

  • Bestäm dig för att motionera mer!
  • Gå in på www.startmotion.se och anmäl dig.
  • När du fyllt i dina uppgifter är du med i kampanjen.

 

Linn Johansson

Tillbaka till nyhetslistan