Nyheter

 • 15 nov 2018

  Brinner för att utveckla regionen

  När Västerbottens läns landsting och Region Västerbotten vid årsskiftet bildar en gemensam organisation, är det Kent Ehliasson, uppvuxen i Vilhelmina, som leder arbetet. Se och hör honom berätta om sin roll som ny landstings- och regiondirektör i en nyproducerad film.

 • 14 nov 2018

  Antibiotikasmarta sjuksköterskor motverkar resistenta bakterier

  Medvetenheten kring antibiotikaresistens har aldrig varit större, men trots det används ibland antibiotika vid fel tillfällen och längre än det behövs. Antibiotikasmarta sjuksköterskor är en nationell satsning i arbetet för bästa möjliga antibiotikabehandling på sjukhusen.

 • 13 nov 2018

  Sammanfattning från Hälso- och sjukvårdsnämnden den 13 november

  Idag, tisdag 13 november har landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd sammanträtt. Läs en sammanfattning av nämndens beslut.

 • 13 nov 2018

  Samarbetet Umeå 5G – Telia och Umeå tar täten med 5G i Sverige

  Umeå tar nu nästa kliv till en tätposition inom 5G, genom ett partnerskap med Telia. Tillsammans vill man bygga ny kunskap om framtidens teknik och dess möjligheter för invånarna. Ägarna bakom Umeå 5G är Umeå kommun, Umeå Energi, Umeå Universitet, Västerbottens läns landsting och Umeå Science Park, som också är projektägare.

 • 12 nov 2018

  Patienternas omdömen om psykiatrivården

  När patienterna inom psykiatrin tycker till om den vård de fått är upplevelsen överlag positiv, framförallt i öppenvården. Inom barn- och ungdomspsykiatrin (Bup) har Västerbottens läns landsting bättre omdömen än rikssnittet för samtliga områden som undersöks.

 • 08 nov 2018

  Medicinsk forskning får 85,3 miljoner kronor

  21 medicinska projekt vid Umeå universitet får anslag vid Vetenskapsrådets årliga tilldelning.

 • 07 nov 2018

  Chef med omsorg om människan

  Den första november klev Brita Winsa in i rollen som ny hälso- och sjukvårdsdirektör, med ett betydligt större ansvarsområde och bredare uppdrag än tidigare. Och mitt i omorganisation och verksamhetsutveckling vill hon lyfta fram mjukare värden. – Jag vill se en vård där vi ser tillgodoser patientens alla behov och det kan också vara att hålla en hand, när det behövs.

 • 02 nov 2018

  Mottagning i Umeå för vuxna med funktionsnedsättningar

  Ersboda hälsocentral är först i Umeåområdet med en mottagning för vuxna personer med medfödda och tidigt förvärvade funktionsnedsättningar. Det är en satsning för ökad tillgänglighet och särskilt anpassad primärvård för patientgruppen.

 • 01 nov 2018

  Hon stannar på sin post

  Britt-Inger Thorén har jobbat ett helt arbetsliv på samma arbetsplats. Hon började som undersköterska på kardiologen vid Norrlandsuniversitetssjukhus 1972 och har trivts så bra att hon blivit kvar.