Nyheter

 • 23 apr 2018

  Landstingsfullmäktige sammanträder den 24–25 april

  Den 24–25 april sammanträder landstingsfullmäktige i Umeå. Som vanligt direktsänds mötet via webb-tv. På onsdag morgon hålls allmänhetens frågestund om årsredovisning 2017.

 • 19 apr 2018

  Förbättrade resultat i årets tryckssårsmätning

  Resultaten från den årliga nationella mätningen kring förekomst av trycksår visar att andelen trycksår minskar i Västerbottens län. Andelen patienter med trycksår var 10,9 % jämfört med fjolårets 14 %. Rikssnittet ligger på 14,1%.

 • 18 apr 2018

  Ny kvarn förvandlar matavfall till biogas

  Med den nya effektiva avfallskvarnen på Norrlands universitetssjukhus mals cirka 200 ton matrester per år och omvandlas till biogas. – Det är bra både ur miljösynpunkt och för arbetsmiljön, säger Karin Modig, miljösamordnare vid Västerbottens läns landsting.

 • 13 apr 2018

  Byggarbeten påverkar vägar vid Nus

  Nu inleds förberedande markarbeten i samband med bygget av en ny vårdbyggnad vid Norrlands universitetssjukhus. Under våren berörs Klintvägen och Köksvägen periodvis med tillfälliga omledningar och begränsningar i vägbredd.

 • 13 apr 2018

  Digitalisering handlar om att ge våra patienter den bästa vården

  Digitala lösningar och innovationer är en viktig del för att klara morgondagens utmaningar för sjukvården. Där ligger Västerbottens läns landstings arbete i framkant. Sara Lewerentz, digitaliserings- och teknikdirektör, arbetar för att ge de bästa förutsättningarna. En resa som bara börjat.

 • 12 apr 2018

  Svetlana bloggar om det vackra i vardagen

  Mitt hem är här och nu – det är namnet på Hälsa 2020:s senaste blogg. Bakom den står distriktssköterskan och hälsoinspiratören Svetlana Sandström.

 • 10 apr 2018

  Fri surf i landstingets lokaler

  Från och med idag kan den som besöker landstinget och behöver Wi-Fi ansluta till gästnätverket VLL-GUEST och surfa utan kostnad.

 • 09 apr 2018

  Nu öppnar 6 500 kvm nya vårdlokaler på Nus

  Den 9 april invigdes de nya vårdlokaler som byggts upp av moduler i fyra våningar framför Norrlands universitetssjukhus västra entré. Den nya byggnaden 3C fungerar som evakueringslokaler för verksamheter vars ordinarie lokaler renoveras – en viktig förutsättning för sjukhusområdets fortsatta utveckling.

 • 03 apr 2018

  Sammanfattning från landstingsstyrelsen den 3 april

  Vid dagens sammanträde med landstingsstyrelsen beslutade man bland annat om vilka leverantörer som tilldelas upphandlingen kring rivning av gamla sjukhusbyggnaderna 9A och 9B samt uppförande av byggnad 28, ett nytt psykiatrihus vid Norrlands universitetssjukhus.

 • 03 apr 2018

  Skrivhjälp över klinikgränserna

  När de medicinska sekreterarna vid reumatologiska kliniken på Norrlands universitetssjukhus var överhopade av arbete fick de välkommen hjälp av sina kollegor på infektionsmottagningen. – Det blev en vinn-vinn-situation, säger avdelningschef Ann-Louise Lindström. Sekreterarna på infektion fick en kunskapsutveckling och sekreterarna på reumatologen fick hjälp med att komma i kapp med diktaten.