Billig tandvård på studentklinik

Är du i behov av tandvård och kan avsätta några timmar extra på dagtid? Då kan du laga dina tänder vid utbildningstandvården till kraftigt reducerat pris. Just nu söks nya patienter som jobbar eller studerar på eller i närheten av Norrlands universitetssjukhus och Umeå universitet.

Studentklinik
Studenter genomför behandlingen under noggrann ledning och överinseende av lärare, allmäntandläkare och tandhygienister, med lång erfarenhet. På bilden tandhygienist Marika Norberg.
Foto: Jan Alfredsson

Utbildningstandvården ansvarar för den kliniska utbildningen för tandläkare och tandhygienister. Studenter från tandläkarutbildningens 5:e termin och tandhygienistutbildningens 3:e termin genomför behandlingen under noggrann ledning av lärare, allmäntandläkare och tandhygienister, med lång erfarenhet.

Längre tid på kliniken

Eftersom behandlingen är en del av en utbildning är tiden som patienterna tillbringar på studentkliniken längre. 

– Kravet är att patienten kan komma i princip när som helst under dagen och stanna en längre tid, berättar Noomie Hällsten-Nilsson, avdelningschef vid utbildningstandvården.

– Ett besök tar mellan en och tre timmar och innehåller, förutom behandling, också rekommendationer för fortsatt tandvård.

Utförs av studenter

Så här går det till: Patienten ringer till utbildningstandvården för att boka en tid. En utbildad tandläkare gör en första undersökning för att se om patientens vårdbehov passar och kan vara lämpligt att utföra på studentkliniken.

All behandling utförs av studenter, hela tiden under övervakning av erfarna allmäntandläkare och tandhygienister. Innan behandlingen fortsätter ska varje moment godkännas.

Kraftigt reducerat pris

– Priset för en behandling är kraftigt reducerat, du betalar aldrig mer än 50 procent av Folktandvårdens ordinarie priser, säger Noomie Hällsten-Nilsson. Vissa moment, till exempel rotfyllning, kronor och broar, har ännu större rabatt

Fakta: Är du intresserad av tandvård vid utbildningstandvården på 7 trappor, Norrlands universitetssjukhus i Umeå, kontakta receptionen, 090-785 93 74

Tillbaka till nyhetslistan