Parkering vid Norrlands universitetssjukhus

OBS! Byggarbeten vid Nus - huvudentrén stängd

Det pågår flera byggarbeten vid Norrlands universitetssjukhus, bland annat framför sjukhusets stora huvudentré "Västra entrén" som är stängd fram till hösten 2017.

Ska du besöka sjukhuset, ta då istället den norra entrén mot hotell Björken eller den södra entrén på baksidan av sjukhuset vid Klintvägen.

Kommer du med bil finns det besöksparkeringar runt om sjukhuset. Samtidigt finns goda möjligheter att åka kollektivtrafik till sjukhuset.

Vissa gång- och cykelstråk leds om. Hänvisningsskyltar finns i området. Var uppmärksam på byggtrafik

Nya parkeringsplatser

I och med ombyggnations på sjukhusområdet har ett antal parkeringsplatser har försvunnit men ersätts nu med 450 parkeringsplatser på tre olika ställen för besökare och patienter. De öppnar måndagen den 16 oktober.

Umeå Östra station
Parkeringen ligger strax nedanför Norrlands universitetssjukhus, mellan sjukhuset och älven. På parkeringen går det bra att betala i automat samt via Parkster-appen, SMS och betalkort.

P8, parkeringsplats vid landstingshuset
Parkeringen har fått ungefär 100 nya parkeringsplatser som kan nyttjas av både personal och besökare.

P6, mittemot infarten till Universum
Från och med den 16 oktober är parkeringen enbart avsedd för besökare och patienter.

Besöksparkering vid huvudentréer (P1-P3 och P17)

Besöksparkering P1-P3 och P17 (se karta) kostar 22 kronor/timme, max 120 kronor/dag, mån–fre, kl. 08.00–17.00. Övrig tid 6 kr/timme, max 120 kr/dag. Motorvärmare ingår i priset. P-biljetter löses i anvisade biljettautomater.

Observera att P18 upphör som parkeringsyta fr.o.m. vecka 22 2018 i samband med bygget av en ny vårdbyggnad.

Besöks- och långtidsparkering på baksidan öster om sjukhuset

Förutom vanlig besöksparkering finns det mot en kostnad av 200 kronor möjlighet att veckoparkera vid landstingshuset, P8 på kartan (se länk i blå ruta till höger). Ska du parkera en kortare tid kostar denna besöksparkering 15 kr/timme eller 60 kronor/dag, mån–fre kl. 08.00–17.000. Övrig tid 2 kr/timme.

Motorvärmare ingår i priset i mån av tillgång. Övriga besöksparkeringar med samma taxa är P6, P12 och P19. P-biljetter löses i anvisade biljettautomater.

Att tänka på innan du besöker Nus med bil

Under vissa tider på dygnet kan det vara svårt att hitta parkeringsplatser på sjukhusområdet i Umeå. Att åka lokaltrafik till Nus är därför ett bra alternativ. Måste du ta bilen, tänk då på att åka i god tid före ditt besök. 

Tips: Öster om sjukhuset, intill Landstingshuset och i närheten av Södra entrén, finns en stor parkering, P8, där det ofta finns lediga platser.

Åk gärna kollektivt

För de patienter och besökare som vill finns goda möjligheter att åka kollektivt till och från sjukhusområdet. Vid bussterminalen på Daniel Naezéns gata stannar och avgår de flesta lokalbussar, vissa långfärdsbussar samt flygbussen. Tågstationen ligger just söder om Norrlands universitetssjukhus.

Karta med kliniker och mottagningar

Skyltar med kartor över sjukhusområdet och de olika mottagningarna finns i centralhallen. Om du är osäker på vart du ska kan du fråga personalen i informationsdisken i centralhallen.

Använd vår webbaserade karta (Se länk nedan) över sjukhusområdet för att hitta kliniker och mottagningar.