Innovation +

Innovation + är ett samverkansprojekt mellan Västerbottens läns landstings Innovationssluss och MT-FoU, Medicinsk teknik, forskning och utveckling, Sliperiet och informatik vid Umeå universitet, näringsliv och samhällsbyggnad vid Region Västerbotten och näringslivskontoret vid Lycksele kommun. Det finansieras av EU:s regionala strukturfond, Region Västerbotten, Umeå kommun och Skellefteå kommun.

    

Totalt satsas drygt 20 miljoner kronor i det treåriga projektet, varav hälften är stöd från EU:s regionala utvecklingsfond. Huvudmålet är att utveckla ett stödsystem för innovationer i hälso- och sjukvården, där fler produkter och tjänster ska bli till genom en effektivare kedja från forskning till marknad.

– Med Innovation + vill vi skapa en struktur för långsiktigt arbete med innovationer. Företag och personer med idéer och innovationer ska få en enklare väg till kontakt med användarna. Vi ser fram emot att både skapa mötesplatser för samverkan mellan aktörer och att främja ökat kvinnligt företagande.

 

 

Innovation + Modell

 

 

 

 

 


Kontakt

Sara Nilsson
Projektkoordinator
E-post: sara.h.nilsson@vll.se
Mobil: 070-303 81 01
Jenny Ferry
Företagskoordinator
E-post: Jenny.Ferry@vll.se
Telefon: 070 283 04 98
Annica Simonsson
Affärsutvecklare
E-post: Annica.Simonsson@vll.se
Telefon: 070 318 91 36
Adress:
The Greath Northern, Storgatan 53
93130
Skellefteå