Parkeringsområden vid Norrlands universitetssjukhus

OBS! Viktig information gällande parkering vid Nus

Under perioden 150501-1500915 pågår byggarbeten vid stora parkeringen (P8) vid landstingshuset, Köksvägen. Delar av parkeringen kommer att vara avstängd.

 

Om det inte finns lediga platser på P8 hänvisar vi till övriga parkeringar på sjukhusområdet. Vid Umeå Östra resecentrum finns ett tillfälligt parkeringsområde för besökare och landstingets personal. Detta tillfälliga parkeringsområde är öppet t.o.m. den 15 september sedan stängs det.

 

Vid det tillfälliga parkeringsområdet vid Umeå Östra gäller samma parkeringsregler som för parkeringen P8 vid Köksvägen. Dock gäller förskottsbetalning på Umeå Östras parkeringsområde. Se information nedan.


Information om bygget samt hänvisningskarta

 

Besöksparkering vid huvudentréer (P1-P3, P17 och P18)

I den blå rutan till höger hittar du en karta med markerade områden för besöksparkering vid Norrlands universitetssjukhus. 

 

Besöksparkering P1-P3, P17 och P18 (se karta) kostar 20 kronor/timme, max 100 kronor/dag. Motorvärmare ingår i priset. P-biljetter löses i anvisade biljettautomater.

 

De nya parkeringarna P17 och P18 ligger intill Södra entrén och den nya vårdbyggnaden utmed Klintvägen och Köksvägen.

 

Besöks- och långtidsparkering på baksidan öster om sjukhuset

Förutom vanlig besöksparkering finns det mot en kostnad av 200 kronor möjlighet att veckoparkera vid landstingshuset, P8 på kartan (se länk i blå ruta till höger). Ska du parkera en kortare tid kostar denna besöksparkering 12 kr/timme eller 50 kronor/dag. Motorvärmare ingår i priset i mån av tillgång. Övriga besöksparkeringar med samma taxa är P6, P12 och P19. P-biljetter löses i anvisade biljettautomater.

 

Handikapparkering

Funktionshindrade har fri parkering på anvisade platser mot uppvisande av kommunens bevis för rörelsehindrade. I den blå rutan till höger finns en karta med markerade områden där platser för handikapparkering finns.

 

 

Att tänka på innan du besöker Nus med bil

Under vissa tider på dygnet kan det vara svårt att hitta parkeringsplatser på sjukhusområdet i Umeå. Att åka lokaltrafik till Nus är därför ett bra alternativ. Måste du ta bilen, tänk då på att åka i god tid före ditt besök. 

Tips: Öster om sjukhuset, intill Landstingshuset och i närheten av Södra entrén, finns en stor parkering, P8, där det ofta finns lediga platser (se karta i blå ruta till höger).

 

Karta med kliniker och mottagningar

Skyltar med kartor över sjukhusområdet och de olika mottagningarna finns i centralhallen. Om du är osäker på vart du ska kan du fråga personalen i informationsdisken i centralhallen. Du kan även använda dig av vår webbaserade karta över sjukhusområdet för att hitta kliniker och mottagningar.

 

Länk till webbaserad karta över sjukhusområdet

 

 

 

Tyck till om innehållet

 1. Vi tar tacksamt emot tips som kan hjälpa oss att hålla landstingets webbplats korrekt och uppdaterad!
 2. Webbredaktionen kan inte besvara patientrelaterade frågor. Kontakta istället aktuell mottagning eller hälsocentral eller ring sjukvårdsrådgivning på telefon 1177.
 3. Ange gärna din e-postadress så att vi kan kontakta dig, om behov uppstår.
 4. Ärende:
 5. Meddelande till webbredaktionen:
 6. Namn:
 7. E-post:
 8. För att skicka in din synpunkt,
  skriv summan av 4+1 =
 9.   


Senast uppdaterad: 2015-09-02