Barnavdelning 4 (QA11)

Adress

Barnavdelning 4 (QA11)Barn4 fotbild

Norrlandsregionssjukhus

901 85 Umeå

 

Telefon

Avdelningen 090-785 03 00

Mjölkköket 090-785 03 04

Kurator 090-785 02 98

Fax tfn 090-785 20 98

 

Välkommen till Barn 4

Neonatalavdelningen Barn 4 på Norrlands universitetssjukhus hittar ni innanför Södra entrén på våning 1 (entréplan) i byggnad 27, (målpunkt QA11). Här vårdas barn som behöver extra hjälp och övervakning i början av sina liv. 

barn4avdelningsbild


Om avdelningen

Barn 4 är en intensivvårdsavdelning med 18 vårdplatser. Det finns även ett antal föräldrarum på avdelningen där barnen kan vårdas dygnet runt hos sina föräldrar. Det handlar om barn som mår relativt bra, men som ännu inte är utskrivningsklara. I anslutning till entrén, utanför intensivvårdsdelen, håller neonatalmottagningen till. Dit kommer några av barnen som vårdats hos oss tillbaka på återbesök efter att de skrivits ut.

 

Personalteamet kring familjen

På avdelningen arbetar omkring 100 personer - läkare, sjuksköterskor, barn- och undersköterskor samt övrig kringpersonal. Vår verksamhet kräver nästan lika mycket personal dygnet runt. Upptagningsområdet sträcker sig från Kiruna i norr till Sundsvall i söder.
 
På avdelningen finns en kurator till hands för alla föräldrar. Hon kan hjälpa er med praktiska frågor om resor och föräldraförsäkring m.m. Hon finns även tillgänglig för samtal i enskildhet.
Är svenska inte ditt hemspråk har du rätt till tolk.


Omvårdnad av barnet

För ett litet barn är mamma, pappa och syskon viktigast i världen. Därför är det av största vikt att familjen finns nära sitt barn. Vi anpassar vårt arbete till barnets tillstånd och mognadsgrad. Detta innebär bl.a. att vi bäddar ombonat, avskärmar starkt ljus från barnets sovplats och försöker hålla ljudet dämpat på vårdsalen. Det är upp till varje familj att bestämma vilka som får komma och träffa barnet.All personal har tystnadsplikt och får därför endast svara på frågor om ditt eget barn. Du har rätt att läsa ditt barns journal, men detta bör ske i samråd med personalen. När barnet vårdas på Barn 4 finns det möjlighet att bo i föräldrarum på avdelningen, på anhörigvåningen en trappa ned eller på Hotell Björken.Senast uppdaterad: 2016-02-12