Nyheter

 • 29 maj 2017

  Adrenalinpennor kan behöva bytas ut

  Det finns en liten risk att vissa adrenalinpennor av märket Epipen inte fungerar.

 • 29 maj 2017

  Fortsatt satsning på kulturdoulor

  Hösten 2015 inleddes projektet Kulturdoula, där kvinnor från olika länder och kulturer stöttar nyanlända kvinnor före, under och efter en förlossning. Nu utökas projektet, med pengar från regeringen, och omfattar både sjukhusvård och primärvård, med fokus på familjecentraler.

 • 26 maj 2017

  Nya rutiner lockar läkare till Vilhelmina

  Efter att de medicinska sekreterarna vid Vilhelmina sjukstuga tagit över det administrativa ansvaret för inhyrd personal har mycket blivit enklare och bättre, både för sjukstugans personal och för stafettläkarna.

 • 24 maj 2017

  Invånarna ger högt betyg till 1177 Vårdguidens e-tjänster

  Västerbottningarna har stort förtroende för 1177 Vårdguidens e-tjänster. De flesta tycker också att e-tjänsterna är lätta att logga in i och använda.

 • 19 maj 2017

  Hjältarnas hus är klart!

  Den 19 maj invigdes anhörigboendet Hjältarnas hus vid Norrlands universitetssjukhus, Nus, i Umeå. Det är ett unikt samarbete mellan Västerbottens läns landsting som byggt huset och föreningen Hjältarnas hus som ska driva verksamheten.

 • 18 maj 2017

  Hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 18 maj 2017

  Idag, torsdag den 18 maj, har landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd sammanträtt. Nämnden beslutade bland annat om delårsrapport för perioden januari till april 2017, dokument för upphandling av CT-utrustning samt att lämna yttranden till ett flertal granskningsrapporter kopplade till nämndens verksamhet.

 • 17 maj 2017

  Nytt ljus över psykiatrin vid Norrlands universitetssjukhus

  Nu tänder Västerbottens läns landsting ljuset! Idag invigs psykiatriavdelning 2 efter en omvälvande förändring i partnerskap med teknikföretaget Philips.

 • 16 maj 2017

  Blodcentralen förbereder sig för årets viktigaste händelse

  Om en vecka går startskottet för Sveriges största löparfest med blodgivning i centrum. Blodomloppet är årets viktigaste arrangemang för Blodcentralen i Västerbotten och redan nu har man nått ett nytt rekord i antalet intresseanmälningar bland nya blodgivare.

 • 15 maj 2017

  Förnya recept i god tid inför sommaren

  Håller din medicin på att ta slut? Behöver du hjälpmedel eller förbrukningsmaterial? Kontakta vården redan nu så kan du ägna dig åt trevligare saker i sommar.

 • 12 maj 2017

  En bra start för ensamkommande barn och ungdomar

  Västerbottens läns landsting utbildar för att skapa goda förutsättningar för barn och unga som flytt från krigsdrabbade länder. Utbildningen riktar sig till personal som möter barnen och ungdomarna på boenden och i skolan.

 • 11 maj 2017

  Ny studie om hjärntrötthet efter en stroke

  En ny pilotstudie vid Norrlands universitetssjukhus ska studera hur fysisk aktivitet påverkar hjärntrötthet. Idag finns ingen behandling för hjärntrötthet trots att det är ett vanligt förekommande symtom efter stroke.

 • 10 maj 2017

  Informationssatsning för nyanlända

  Nu gör primärvården i Västerbotten, tillsammans med Umeå kultur och Röda korset en insats för att informera medborgare om digitala verktyg inom vården.

 • 08 maj 2017

  Landstinget satsar på hbtq-utbildning

  Västerbottens läns landsting fortsätter att ge personalen fördjupade kunskaper kring hbtq och normer. Unga vuxna vid psykiatriska kliniken i Skellefteå är den senaste av sju verksamheter som har hbtq-diplomerats de senaste åren.

 • 05 maj 2017

  Webbmöten för infektionskänsliga patienter

  Stamcellstransplanterade patienter från norra regionen kan via sin dator, surfplatta eller mobil koppla upp sig mot Umeå och slipper att varje vecka resa långt för en halvtimmes läkarbesök.

 • 03 maj 2017

  Kvinnor som genomgått riskreducerande bröstoperationer kallas till undersökning

  Kvinnor som genomgått riskreducerande bröstoperationer vid Norrlands universitetssjukhus kommer att återkallas för undersökning och bedömning.

 • 02 maj 2017

  Svår traumatisk hjärnskada – men sen då?

  Ibland drabbas människor av olyckor som ger svåra skador i hjärnan. Men vad händer efter de första, livräddande insatserna? Och hur blir framtiden?

 • 02 maj 2017

  Boka tid för resevaccination i god tid

  Ska du resa utomlands i sommar? Då är det hög tid att kontrollera om du behöver vaccinera dig inför resan.