Nyheter

 • 24 jul 2017

  Skydda dig mot fästingar

  Allt fler är ute i skog och högt gräs där risken för fästingar är större. Från början av juni fram till augusti får 1177 Vårdguidens webbplats om fästingbett 10 000-20 000 besök varje vecka.

 • 21 jul 2017

  Läkarstudenter får vikariera som undersköterskor

  För att bredda sin kunskap och få en bild av hur en vårdavdelning fungerar väljer många läkarstudenter att arbeta som undersköterskor under sommaren. Saga Enbom i Umeå beskriver erfarenheten som ovärderlig.

 • 17 jul 2017

  Magsjuka i samband med rötmånad

  I slutet av juli brukar den så kallade rötmånaden dra igång. Då är det extra viktigt att tänka på hur du hanterar livsmedel och att du tvättar händerna noggrant innan du ska äta eller laga mat, så att du inte riskerar magsjuka eller matförgiftning.

 • 14 jul 2017

  Minska risken att drunkna i sommar

  Vid hälften av alla drunkningsolyckor är alkohol och droger inblandade. En enkel sak som att hålla dig från vattnet tills du är nykter kan rädda ditt liv.

 • 12 jul 2017

  Gymträning för äldre i Skellefteå

  Tack vare landstingets folkhälsobidrag har föreningen Soo Shim i Skellefteå förverkligat sin idé om gruppträning för äldre.

 • 07 jul 2017

  Imponerande arbete vid Storumans sjukstuga och Glesbygdsmedicinskt centrum

  Under torsdagen besökte statsminister Stefan Löfvén Storumans sjukstuga och Glesbygdsmedicinskt centrum. Bland annat fick han samtala med forskare om virtuella hälsorum. "Det är imponerande", kommenterade statsministern.

 • 07 jul 2017

  Skyddsnät kan förebygga allvarliga skador på studsmatta

  Varje sommar skadas många barn och tonåringar allvarligt när de hoppar studsmatta och landar olyckligt på studsmattan eller bredvid på det hårda underlaget. "De värsta skadorna är när det blir ett okontrollerat fall där man inte hinner ta emot sig", säger Ulf Björnstig, professor och överläkare.

 • 06 jul 2017

  Nyfikna barn på besök i Malås ambulans

  I onsdags firades barnens dag vid 60-talsveckan i Malå. Då fanns Västerbottens läns landsting på plats med en ambulans. Detta för att visa alla barn att det är en trygg plats om man blir sjuk eller gör sig illa.

 • 06 jul 2017

  Lindra klådan från myggbett med tips från 1177.se

  Stick från mygg och knott kan svida och klia men det brukar snabbt gå över och är oftast helt ofarligt. På 1177.se finns tips och råd som lindrar klådan.

 • 05 jul 2017

  Lena fick diagnosen adhd i 40-årsåldern

  När Lena Björklund Olofsson fick diagnosen adhd föll bitarna på plats. – Det gav mig en förklaring till varför vissa saker varit som de varit, varför jag alltid känt mig annorlunda och varför jag ibland gjort dumma saker.

 • 03 jul 2017

  Sjukhusmoduler möjliggör upprustning av Norrlands universitetssjukhus

  Under veckan börjar modulerna, som transporterats med båt från Tyskland, att transporteras med lastbil från hamnen i Holmsund till sjukhusområdet. Totalt är det cirka 6 500 kvm moduler som ska transporteras, monteras och därefter förberedas till fullvärdiga sjukhuslokaler.