Nyheter

 • 29 mar 2017

  Varannan person har loggat in på 1177.se

  Allt fler upptäcker fördelarna med att kontakta vården via 1177.se. I dagsläget har över 130 000 personer i Västerbotten loggat in minst en gång. Det motsvarar varannan invånare.

 • 27 mar 2017

  Deep Brain Stimulation vid svåra tvångssyndrom

  En elektrod som opereras in i hjärnan och som styrs med en fjärrkontroll har länge använts vid Nus för personer med Parkinsons sjukdom. Men det har också visat sig vara ett framgångsrikt sätt att behandla personer med svåra tvångssyndrom.

 • 23 mar 2017

  Kunskapsnätverk i norr för samers hälsa

  Idag beslutade regeringen att ge medel till landstingen och regionerna i norr för att etablera ett kunskapsnätverk för samers hälsa.

 • 23 mar 2017

  Umeåforskare blir Cancerfonden Fellow

  Cancerfondens forskningsnämnd satsar i år särskilt på cancer i bukspottkörteln. En av de två forskare som får ett så kallat Fellowship är Daniel Öhlund vid Norrlands universitetssjukhus.

 • 22 mar 2017

  Smart tandvårdsklinik ska öppna i Umeå

  I början av 2018 öppnar en helt ny tandvårdsklinik i gamla bibliotekets lokaler mitt i Umeå. Med smarta lösningar för allt från incheckning till tandtekniskt laboratorium ska folktandvården möta den digitala utvecklingen. – Det kan bli världens smartaste tandvårdsklinik, säger Per Tidehag, tandvårdsdirektör i Västerbottens läns landsting.

 • 17 mar 2017

  Hanteringen av läkemedel kartläggs

  Förstudien ”Framtidens läkemedelshantering” tittar på hur farmaceutisk kunskap kan användas i vården. Ett sätt att kartlägga hanteringen på en vårdavdelning var att filma ett läkemedelsrum under ett dygn.

 • 14 mar 2017

  Nu är det säsong för löss

  Den här tiden på året är det vanligt att det går löss på förskolor och skolor runt om i länet. Därför är det extra viktigt att regelbundet kamma igenom ditt och barnets hår med en luskam för att snabbt upptäcka löss och förhindra att de blir så många.

 • 13 mar 2017

  ”Prioritera dig själv!”

  Snart börjar den tredje tävlingsperioden av Start! motion – det är du värd. Förra omgångens vinnare delar med sig av sina upplevelser kring att röra på sig mer.

 • 10 mar 2017

  Billig tandvård på studentklinik

  Är du i behov av tandvård och kan avsätta några timmar extra på dagtid? Då kan du laga dina tänder vid utbildningstandvården till kraftigt reducerat pris. Just nu söks nya patienter som jobbar eller studerar på eller i närheten av Norrlands universitetssjukhus och Umeå universitet.

 • 08 mar 2017

  Cancerforskning på Nus med unik 3D-teknik

  En tredimensionell organoidplattform som minskar behovet av försöksdjur? Daniel Öhlund vid WCMM på Norrlands universitetssjukhus använder teknik i absoluta fronten när han nu startar sitt forskningsprojekt kring cancer i bukspottkörteln.

 • 07 mar 2017

  Nu inleds ansökningsprocessen i bildandet av en region

  Landstingsstyrelsen höll i dag tisdag ett extra sammanträde för att inleda ansökningsprocessen i bildandet av en regionkommun med direktvalt regionfullmäktige i Västerbottens län från och med den 1 januari 2019.

 • 01 mar 2017

  Bäst tillgänglighet på akutmottagningarna i Västerbotten

  Akutmottagningarna på länets tre sjukhus får goda betyg av patienterna och är bättre är rikets snitt i alla mätta parametrar. Lycksele lasaretts akutmottagning utmärker sig särskilt positivt. Det visar SKL:s senaste patientenkät.